Nederhorst DS2 – Vif DS

Inmiddels zijn we aangekomen in de laatste fase van het seizoen. Wij, dames 2, hebben het afgelopen seizoen een nieuw team opgezet. We leren elkaars speltechnieken kennen en dat vraagt om een overwinning. Toch?

Op vrijdag 8 maart mochten wij tegen Vif, die op de 3e plaats staat, de uitdaging aangaan. Al begon de wedstrijd laat en staat de tegenstanders een stuk hoger in de lijst dan wij, we hadden er veel zin in.

De eerste set gingen de teams gelijk op. We moesten nog één puntje scoren om de set te winnen, maar de spanning liep erg hoog op. Miranda, de coach, vroeg een time-out aan om even onze spanning te breken en tot rust te komen. Niet lang daarna behaalden we het scorende puntje. Lekker, de eerste set was binnen. Nu vasthouden. Best spannend, aangezien we nog niet heel veel setjes hebben gepakt dit jaar.

De tweede set ging van start en ook die ging gelijk op. Zanna pakt een paar prachtige punten met haar knoertharde service. Wauw, wat stond die meid lekker te slaan. Ook de tweede set pakten we. Oh jee, nu werd het toch wel erg spannend. Gaan we winnen?

De derde set begon, maar deze verliep minder soepel dan de sets ervoor. Miranda vroeg een time-out aan om de laatste tips door te geven en de concentratie terug te brengen. Lisa, die geblesseerd aan haar duim is, maar wel de pases goed kon opvangen, werd vaak ingezet om de ballen op te vangen. Helaas verloren we deze set met 21-25.

Oké, nou vierde set pakken dus. We gingen er voor, want een vijfde set daar hadden we natuurlijk geen zin in.

Helaas verloren we het ene punt na het andere. We stonden achter met 9-1. Miranda vroeg een time-out aan en attendeerde ons op ons eigen spel. “We gaan puntjes pakken. Eerst naar de 5.” We kwamen even terug, maar helaas mocht het niet baten. De achterstand werd groter. 19-9 was de stand voor Viif. Miranda haalde ons weer bij elkaar en sprak vol goede moed. En of ze magische woorden sprak, want we kwamen terug en wonnen de set met 25-22! Dat was een even prachtige avond. Met veel dank aan Zanna, Lisa en Angelique voor het meespelen en natuurlijk Miranda voor het coachen.