TC DEF – jeugd

Wie ben ik?

Ik ben Helga Jansen. Op 13 jaar na woon ik mijn hele leven in Nederhorst den Berg. Ik ben getrouwd met Michel en heb twee kinderen, Maaike en Maarten. In het dagelijks leven ben ik fotograaf en op dit moment ben ik ook werkzaam als administratief medewerker bij een budgetcoach.

Sinds het seizoen 2011-2012 geef ik trainen aan onze jongste jeugd (6 t/m 12 jaar). Zij spelen het Cool Moves Volleybal.

Deze volleybalmethode bestaat uit makkelijk te overbruggen niveaus – die speciaal ontworpen zijn per leeftijd – om zo uiteindelijk op het gewenste niveau te komen. Een hele leuke methode om hierdoor het volleyballen te leren aan kinderen.

Elk jaar de uitdaging om een niveau hoger te komen en zo leuk als dit dan ook (altijd toch) weer lukt! Helemaal leuk is het als je de kinderen zo rond hun elfde/twaalfde jaar kan laten doorstromen naar de C-jeugd, naar “het echte” volleybal! zoals zij dit dan noemen.

Sinds 2019 ben ik begonnen met onze volleybalspeeltuin. Het is maar drie kwartier maar omdat deze 3-4-5 jarigen vol energie aan de gang gaan is er voldoende tijd om heerlijk, met heel veel (verschillende) ballen, leuke spelletjes te doen. Daarnaast train ik Heren 2 en val ik als trainer in daar waar nodig is.

Wat houdt mijn functie in?

Door het trainen geven ben ik een beetje in de TC-functie gerold. Je bent het baken voor ouders en kinderen binnen onze volleybal vereniging. Ik vind het belangrijk om samen een seizoen in te gaan en te zorgen dat alles veilig en goed verloopt.

Het ‘samen doen’ was ook een van de pilaren van ons project ‘Back to the Future’. Tenslotte is onze volleybal vereniging voor en van ons allemaal en wordt VV Nederhorst door ons allemaal gedragen!