20190225_HS1-011
20190225_HS1-005
20190225_HS1-012
20190225_HS1-010

Maandag 25 februari was het dan eindelijk zo ver, we mochten op onze trainingsavond aantreden tegen VCH uit Hoofddorp. Een wedstrijd die al een keer was verplaatst en de vorige keer een uur voor aanvang werd afgezegd. Na de 3-1 uit overwinning 2 weken geleden gingen we vol goede moed van start.

Zoals wel vaker in dit en in de vorige seizoenen kwamen we maar moeizaam op gang, echte dieseltjes. De stroeve start kwamen we niet meer te boven en we verloren de eerste set. In de tweede set verving Maarten Gillissen mij, ik was al de hele dag niet fit en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Het ging er beter uitzien en we kwamen zelf aan aanvallen toe. We trokken de 2e set hierdoor overtuigend naar ons toe.

De wedstrijd kende echter twee gezichten, we hadden zojuist een set teruggepakt en Jelle speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen! Ondertussen kwam er ook wat irritatie in het team naar boven wat op elkaar geuit werd, het dreigde zelfs te escaleren totdat Michel de boel kon sussen.

De derde set begon dan ook met veel temperament en ook wat ongenoegen. Na het eerste punt te hebben gepakt raakten we hierdoor te veel uit ons eigen spel en kwamen we zelfs 1-9 achter. Het dreigde een afgang te worden. Ik kwam weer in de ploeg voor Maarten Gillissen en probeerde het team een beetje op sleeptouw te nemen. Het was het begin van een enorm lange en spannende set. We wisten hem uiteindelijk nog over de streep te trekken met maar liefst 36-34. Na de uitputtende 3e set was de tegenstander gebroken en konden we de laatste set eenvoudig pakken.

Voornamelijk Jelle en Japie speelden een uitstekende wedstrijd, Jelle heeft een hele hoop kunnen scoren en Japie was voornamelijk achter in het veld een grote waarde met goede passes en services. Na een moeizame en stroeve wedstrijd toch 4 punten meenemen was een goede afsluiting. De nummer 1 in de competitie, van Nispen, neemt een kleine voorsprong, maar de strijd om de titel is nog lang niet gestreden. Volgende week staat Spaarnestad HS 8 op het programma, wij zijn er klaar voor!