Nieuws

Nieuws

18 april 2020

Uit de pen van de voorzitter


Zaterdag 18 april 2020, dat zou de laatste speeldag zijn van seizoen 2019/2020. Volgens de traditie van

VV Nederhorst een wedstrijddag op zaterdag, zodat daarna het fan&fun feest kan plaatsvinden. We

kunnen genieten van de BBQ. We iedereen die haar of zijn bijdrage geeft aan de vereniging door ons

te sponsoren, door te coachen, te scheidsrechteren, training te geven, iets wil organiseren, website

onderhoudt, zorgt voor de oud-papier dagen, gastvrouw/heer zijn in de Blijk, bestuursactiviteiten doet,

die ik nu misschien nog vergeet, te bedanken voor datgene wat diegene doet.

 

Samen het jaar afsluiten, tevreden uitkijkend naar de zomer, te gaan starten met beachvolleybal, bij ons achter de hal of bij één van de vele toernooien die worden georganiseerd, een andere zomersport gaan doen, boten te water, tennisracket vers bespannen, wandelschoenen aan, luieren op het strand, fietsen of racen.

Samen een drankje doen, samen eten, samen afsluiten. Het zit er dit jaar niet in.

 

Alles gaat anders, dat weten we zeker. Maar wanneer we weer in een nieuwe regelmaat gaan komen, dat weten we niet.

 

Alles gaat anders en dat is ook onze laatste samenkomst in het seizoen. Het idee van de verbinding zoeken en vinden in een filmpje, waarin we op een heel andere manier ‘contact’ maken, is uitgevoerd. Het zal als alternatief op onze laatste dag online komen.

Heel veel leden hebben op hun eigen manier invulling gegeven aan de oproep en ervoor gezorgd dat heel veel stukjes film bij Helga zijn aangeleverd, die alle stukjes aan elkaar heeft geplakt.

 

Zaterdag 18 april zal daarom de dag van de première zijn voor ‘De verbinding door een bal’, van VV Nederhorst. Met dank voor de montage aan Helga.

 

Veel plezier met het filmpje, laat het een troost zijn, er zal vast veel te lachen en te genieten zijn.

 

Blijf gezond, we houden jullie van ontwikkelingen op de hoogte, heb het goed deze zomer, ondanks of dankzij.

 

Vandaag ook namens het gehele bestuur dit schrijven ondertekend,

 

José Neering12 april 2020

Uit de pen van de voorzitter


Het is paaszaterdagavond, het feest van hoop en nieuw leven komt eraan. Het einde van de vasten is

daar. En wat voor een vasten hebben we gehad dit jaar! Deze zullen we niet snel vergeten!! Rondom

carnaval kroop het coronavirus bij ons de grens over. En als gevolg daarvan kennen we nu begrippen

en situaties als quarantaine, 1,5 meter afstand, het eenzaamheidsvirus, gebrek aan mondkapjes, inten-

sivisten, opa en oma afgesloten van de buitenwereld, contactarmoede en ga zo maar door. Eén van de

minst te waarderen begrippen is die van coronaspuwer, een nieuwe vorm van negatief gedrag, waaruit

blijkt dat de serieusheid van de situatie in deze periode nog steeds niet lijkt te zijn doorgedrongen bij

iedereen. Of is het bewust onbewust zijn? Een vorm van afzetten die erg onwelkom is. Volgens de letter van de betekenis van Pasen is het tegelijk aan ons om over vergeving na te denken. Over vergeving nadenken is de andere kant ergens van opzoeken. Aan het zware, het negatieve, het moeilijke, het zwaarmoedige, zit altijd een andere kant. Die vinden, daarvoor openstaan, is vaak een vorm van vergeving. Voor jezelf, voor wat je is aangedaan, voor wat je overkwam. Want die andere kant is het lichtpuntje, de mogelijkheid, het nieuwe. Die andere kant is inzicht, is begrip, is respect.

 

Vandaag was mijn zoon op bezoek met vrouw, baby en baby twee op komst. Genieten in de tuin, met 1,5 meter afstand. Geen geknuffel, wel genieten, kijken, waarnemen. Met lichaamstaal kan je veel overbrengen. De meeste communicatie loopt zo. Woorden voegen maar een stukje toe. Ieder van jullie die dit leest, zal het anders opslaan, zal het anders begrijpen. Je ziet me niet, je hoort me niet. Dat is ook het lastige van mensen in quarantaine, ze kunnen onze woorden alleen maar interpreteren. Vandaar dat videoboodschappen meer zegt als je denkt.

Maar goed, bij vertrek gaf ik ze een knuffel mee voor baby Twee. Die knuffel, die straks dienstdoet bij nieuw leven, was de afgelopen weken al druk bezig geweest als knuffel voor nu, voor het raam, naast een kleurplaat met beer. Voor de kindertjes nu, die een speurtocht wandelen met ouders en ‘op berenjacht’ gaan.

Hoe bijzonder is die knuffel, als die jaren later nog eens tevoorschijn wordt gehaald. Dat was de coronaknuffel!

 

Op Goede Vrijdag heeft het bestuur van onze vereniging een bijzondere avond ervaren. Goede vrijdag, de dag van verbinding. Achteraf is het opmerkelijk juist, want wij waren in verbinding. Digitaal. Beeldtaal, we spraken elkaar. Af en toe hilarisch! Het doel van deze bijeenkomst was te praten over de verbinding in de vereniging. Samen sporten. Hoe passen we alles weer in elkaar zodat zoveel als mogelijk alle leden tevreden zullen zijn.

De kersverse TC-senioren heeft veel werk verricht. We mochten op hun plannen reageren. Ook de andere TC-’s hadden hun werk gedaan. Natuurlijk noemden we nogmaals de C-meisjes die kampioen zijn geworden.

Komende week worden jullie ingelicht over de plannen. Reageer oprecht. Kijk, mocht je er tegenaan hikken, vanuit meerder hoeken naar de voorstellen, als alleen jouw gezichtspunt. Kijk naar mogelijkheden i.p.v. te stellen dat iets onmogelijk is.

(Mocht je in twijfel raken over de plannen en wat het voor jou betekent, denk eraan eventueel je lidmaatschap kort te stoppen, zodat je geen contributiegedoe gaat krijgen. Een week later of wanneer ook, mag je gewoon weer lid worden.)

 

Ook andere onderwerpen passeerden de revue. Een subsidieaanvraag bij het Schipholfonds die helaas is afgewezen. Sponsorcontracten, RABO-fonds, hoe zal dat gaan lopen. Het komende financiële plaatje is nog van veel externe factoren afhankelijk. We streven ernaar financieel gezond te blijven, zodat wij nog lang kunnen blijven volleyballen. Nagenoeg alle kosten die komen kijken bij het draaien van een seizoen zijn voor afgelopen seizoen al gemaakt. Mochten afrekeningen meevallen, dan zal de optie om eventueel een contributieverhoging vast te stellen in de ledenraadvergadering, hopelijk kunnen worden uitgesteld naar een later seizoen. Net zo goed, kan het zijn dat ons steunende bedrijven door de coronacrisis in de problemen komen.

 

Ook het beachvolleybal, dat eind april zou starten, werd natuurlijk getroffen door de maatregelen. Afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt, houden we de mogelijkheid open om alsnog (een aantal weken) actief te zijn na 1 juni. We brengen jullie hiervan op de hoogte.

 

Op deze avond van verbinding kwam er een leuk idee langs, dat door Helga zal worden vormgegeven. Een filmpje dat ons leden, al spelend met een volleybal, zal verbinden. Een voorbeeld gaat mee in de mail. Kijk zelf hoe je -met elkaar- invulling kunt geven aan dit idee, zodat we op een andere manier samen ons seizoen beëindigen.

 

Daarover gesproken: zet een kruisje in je agenda op zaterdag 20 juni. We gokken erop dat we, eventueel met de 1,5 meter afstand, met elkaar iets kunnen organiseren rondom de sporthal en het beachvolleybalveld. Misschien met andere sporten, misschien met andere regels, het zal zich wijzen. We hopen op een BBQ en de gelegenheid elkaar te zien, de kampioenen te eren, de mensen die zoveel doen te bedanken en daarna al feestend het jaar uit te luiden en uit te kijken naar een nieuw jong en vers seizoen! 

 

Het feest van hoop en nieuw leven. Zo een kort zinnetje en dit jaar tegelijk zo inspirerend.

 

Fijne dagen,

 

José Neering

29 maart 2020

Uit de pen van de voorzitter


Weer een weekend later….  “1,5 meter afstand” is ons nieuwe mantra geworden. Een week met

prachtig, fris, zomerweer kregen we. De kriebels om erop uit te trekken! Tegengehouden door die

nieuwe tegenstander Covid19. Hier in de omgeving van Nederhorst is het nog te doen. Veel mensen

hebben de beschikking over een tuin, er is veel bewegingsruimte. Ook de fiets pakken en even de

beenspieren activeren kan gemakkelijk.
De mensen die het moeten doen met een klein balkonnetje of helemaal geen buitenruimte, het zal ze

zwaar vallen!

 

Het is een vreemde samenleving geworden: sommige mensen bedrijven topsport in hun werk om alles onder controle te krijgen, terwijl anderen werkeloos aan de kant zitten. Vertwijfeld, hoe gaat het dit jaar nog goedkomen. Veel ‘pop-ups’ zijn er: mensen, bedrijven die een alternatief zoeken om bezig te zijn. Om in te springen in de situatie die is ontstaan.

 

Hulp bieden of verstrooiing. De beertjesjacht die kinderen nu kunnen gaan doen. Een idee komt naar boven en veel mensen gaan daarin mee.

 

De komende week wordt het spannend, blijft het aantal patiënten met het virus onder controle, blijven we met zijn allen overeind? En zo ja, gaan we dan de goede kant op? Nog even doorzetten met elkaar, nog even bewust blijven van wat je doet. Samen krijgen we het voor elkaar. Dat kunnen wij, volleyballers, teamspelers, ervoor zorgen dat ons aandeel goed is!

 

En als deze week goed verloopt en we weer vooruit kunnen kijken, dan komen ook de plannen op tafel. Heel voorzichtig gaan we aan volleybal denken. Wat willen we? Dan komt uiteindelijk ook een nieuw seizoen in beeld. Hoe erover de p/d regelingen dan ook wordt besloten, want dat is nog niet duidelijk.

 

Vanuit de tc-senioren zijn de senioren over hun plannen en wensen bevraagd voor het volgende seizoen. Zorg ervoor dat je bijtijds reageert, want zij zijn al bezig om de schets voor komend seizoen neer te zetten. Wanneer je onverhoeds wil stoppen met volleybal spelen bij VV Nederhorst, zorg dan dat je op tijd (uiterlijk 30 april) een uitschrijfformulier invult (staat op de website bij formulieren).

 

Het is fijn om even na te denken over het komende seizoen. Te denken aan actief bezig te zijn. Elkaar weer gewoon te kunnen zien. Een hand geven, een high-five te tikken. Inspelen, smashen, duiken, springen, mopperen, lachen, lekker zweten en tevreden kunnen terugkijken op een wedstrijd, op een goede training. Het komt echt wel weer!

 

Nu eerst de discipline volhouden, doen wat nodig is. Geen stoerdoenerij, want daarmee heb je vooral jezelf en daarna de mensen vlakbij om je heen te pakken, in plaats van de lachers.

 

We willen allemaal terug naar ‘normaal’: de losse eindjes op pakken en verder gaan. Denk nog eens aan de mensen die misschien last hebben van het eenzaamheidsvirus. Bel elkaar op, houd contact!

Succes komende week en laten we met elkaar duimen voor een goed verloop!!

 

José Neering

21 maart 2020

Uit de pen van de voorzitter


Wat een grote stappen worden er in ons land gemaakt!

 

Een paar dagen geleden wisten we nog niet wanneer we weer zouden gaan ballen, nu is er geen

wedstrijdschema meer, geen wedstrijden meer om ons op te verheugen. Alle fysieke sporten zijn

uit beeld geraakt.

Winkels sluiten, openbaar vervoer vermindert, vliegtuigen aan de grond. Hoeveel groter kan het

worden?

Al mijn studenten waren op stage, daar is nog een enkeling van over. Ineens vinden we creatieve noodoplossingen. We gaan studenten die thuis zijn, op afstand lesgeven om zo alvast met het volgende studiejaar te beginnen en daar dan ruimte te creëren stagetijd in te kunnen halen. We spelen met de tijd.

 

We starten met anders te denken in de tijd, we zoeken nieuwe patronen en mogelijkheden om problemen op te lossen. Sterrenrestaurantmaaltijd die je thuis kunt gebruiken, Het Spiegelhuys dat alternatieven gerechten in ‘pop-up’ biedt, allerlei hulpgroepen die starten op Facebook. Maar ook las ik dat er een initiatief is om een soort tegoedbonnen te kopen en daarmee restaurants nu te helpen en er straks te gaan eten.

 

Het is belangrijk dat we om ons heen kijken en onze plaatselijke bedrijven iets voor ons te laten doen als dat kan. Daar een boodschap te halen, als dat kan. Dan zijn zíj er nog, wanneer alles weer ‘normaal’ wordt.

 

Het komt dichterbij, dat virus, steeds meer mensen raken besmet. Gisteren, donderdag, schrok ik op door de melding van een student, die vandaag gelukkig veel beter is. Maar er zullen ook trieste verhalen in de omgeving komen. De verpleeghuizen die zo goed als dicht zijn. Je ouders of opa en oma zullen er maar zitten. Frustratie en machteloosheid.

Zoek naar mogelijkheden voor andere emotionele steun: maak ouderwetse foto’s en stuur die op. Maak een collage voor aan de muur. Maak papieren bloemen. Stuur een videoboodschap.

Het zorgend personeel knokt gelukkig mee en heeft superinzet.
Sociale onthouding. Twee weken geleden kenden we het begrip niet, nu is het een krantenkop en leven we ernaar!

 

Laten we kijken naar wat wel kan. Fietsen is goed, begreep ik. Fietsen mag, niet in een peloton natuurlijk, gewoon alleen. Gisteren, donderdag, fietste ik na het werk even een rondje en kwam één van onze leden tegen. “Hoi, alles goed?” ”Ja, jij ook?” ”Ja” ”Doei!” En voorbij ben je. Dat bracht me op dit idee: Wat nou als je met je team een tijdstip en tijdsduur afspreekt en daarbinnen de fiets pakt, als je die hebt je clubsweater aantrekt en bijvoorbeeld zondag tussen 15-17.00 uur fietst tussen Fort Uitermeer en Sluis het Hemeltje. Of van sluis naar sluis, wat korter, zonder dichtbij te komen passeer je elkaar, zie je elkaar even en het zal best hilarisch zijn. Niet afstappen en een praatje gaan maken, dat werkt averechts! Iedereen even in beweging, dat is goed voor de afweer en elkaar even zien helpt ook.

 

Wanneer we weer meer mogen: denk eens mee over wat we kunnen organiseren? Evenement rondom het beachveld? Wie denkt mee?

 

Toekomst in beeld houden, iets om naar uit te kijken, wees wijs en houdt elkaar in de gaten, zowel vanwege de regels als vanuit betrokkenheid. Ter voorkoming van het eenzaamheidsvirus!

 

José Neering

15 maart 2020

Uit de pen van de voorzitter


En dan ineens staat alles stil…!

We zagen het met zijn allen dichterbij komen, maar dachten dat het ons niet kon raken. Als een

stoomwals dendert corona met al de gevolgen over de aardbol en ook over ons eigen Nederhorst

den Berg, ons dorp, onze sport, ons werk, onze scholen, onze bezigheden, onze leuke dingen, onze

uitjes, onze boodschappen, maar vooral ook onze gezondheid, heen.

Op het moment van schrijven zijn er 20 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Meer dan

1100 mensen zijn besmet. Internet staat er vol mee. De tv praat er voortdurend over. Krantenkoppen

hebben allemaal corona titels.

Een stilzwijgende tegenstander die ons weet te tergen, bang te maken, angst op te roepen. Je kunt hem niet zien, je weet alleen dat die plotseling bezit over je kan nemen, wanneer je niet waakzaam genoeg bent of doodgewoon pech hebt.

 

We zagen het al op het nieuws, lege schappen in winkels, vanwege de angst voor honger en tekort. Een primaire reactie. Het is iets wat je kan ‘doen’ tegen die tegenstander. Voorkomen dat je tekorten krijgt. Genoeg eten en drinken, genoeg toiletpapier, genoeg doekjes om te poetsen. Of het logisch, slim, of medemenselijk is, is een ander verhaal. Daarvoor is het nodig om zoveel mogelijk te begrijpen wat er gebeurt. De angst te lijf te gaan door kennis te vergaren. Door te checken of dat wat je leest wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Door niet alle berichten en filmpjes klakkeloos aan te nemen of door te sturen, maar je eerst af te vragen wat nu eigenlijk de boodschap is.

 

Alles staat stil, maar alles zal ook weer op gang gaan komen. We zullen dan net iets anders tegen de wereld aankijken. Een ervaring met veel impact rijker. Dan komt de ontspanning, kunnen kinderen deze nieuwe spanning ontladen, kunnen volwassenen deze nieuwe spanning ontladen. Dat gaan we o.a. weer doen in onze sport en met elkaar.

 

Laten we nu ook oog voor elkaar hebben, al is het op afstand. Check eens in je team hoe het gaat, redt iedereen zich? Zijn er leden waarbij het virus in de directe omgeving heeft huisgehouden? Steun ze met een beetje van je aandacht. En verder: houdt het luchtig, maak een grapje, maar vooral verlies niemand uit het oog.

 

Het virus zelf kunnen we -nog- niet direct aanpakken, wel hoe we er met elkaar mee omgaan, wel hoe we zorg hebben voor elkaar en voor onszelf. Ik wens ons allemaal een behouden vaart in de gang van zaken en zie jullie daarna graag allemaal gezond en wel weer terug!

 

Wanneer we weer van start mogen van overheid en NeVoBo, dan zal Remko, na overleg met de sporthal, het startsignaal afgeven aan trainers en teams.

 

José Neering

9 februari 2020

NEVOBO lanceert nieuwe volleybal app


Misschien wist je het al, misschien nog niet, maar de Nevobo heeft een nieuwe app.

De app die je nu waarschijnlijk nog op je telefoon hebt zitten is vervangen door een nieuwe. Zolang je telefoon geen update heeft gemaakt blijft de oude nog bestaan, maar na een update moet je de nieuwe installeren.

 

De app is vernieuwd en geeft meer informatie.

 

Om in te loggen moet elk lid een eigen account aanmaken met wachtwoord en gebruikersnaam.

Onder het veld 'inloggen' wordt de mogelijkheid geboden om je te registreren onder het kopje “heb je nog geen account”. Vervolgens geef je aan dat je lid bent van een volleybalvereniging en vult ieder zijn relatiecode van de Nevobo in. Deze staat op de spelerskaart.

 

In de App kun je, zoals eerder in de oude app, jouw team en/of vereniging toevoegen aan de favorieten.

 

Mensen die geen lid zijn (Ouders) kunnen bij de vraag of ze lid zijn van een volleybalvereniging nee invullen en dan de gevraagde gegevens invullen.

 

Deze inloggegevens kunnen ook worden gebruikt voor het opgeven van de teams voor een wedstrijd via het digitale wedstrijdformulier.

De site voor het digitale wedstrijdformulier is https://dwf.volleybal.nl/.

 

Voor vragen met betrekking tot de nieuwe volleybal app of het digitale wedstrijdformulier kun je terecht bij Remko van 't Klooster wedstrijdcoördinator

 

Zie tevens https://www.volleybal.nl/nieuws/mijn-volleybal-app

3 januari 2020

Uit de pen van de voorzitter


Gisteravond, vrijdag 3 januari, hebben we met een goede vertegenwoordiging uit teams, bestuur en

zelfs sponsoren, het jaar 2020 feestelijk ingeluid. Hoewel ik toch aan het begin van 2019 gevraagd

heb of dat jaar het wat rustiger aan kon doen, is het omgevlogen!

 

Het wijst mij erop dat je de keuze om alles wat je tegenkomt in je leven bewust mee te maken, beter

nu kunt nemen dan ermee te wachten. Dat bewust leven draagt eraan bij dat je telkens kunt kiezen.

Je kunt de moppermodus over je heen laten glijden, je kunt hem ook afweren en de vrolijkere toelaten.

Je kan iemand niet aanspreken, omdat je te verlegen bent, je kunt ook de lefhebber in je gebruiken om wel die ander aan te spreken. Je kunt fouten afschuiven op anderen, je kunt ook kijken hoe je door zelf iets te veranderen, fouten kunt voorkomen. Het leven een beetje leuker maken, begint bij jezelf, als jij verandert, bewegen anderen met je mee.

 

Zo gaat het ook in onze sport. Sportiviteit, het leuk hebben met elkaar op trainingen en tijdens, voor en na wedstrijden hangt van onszelf en onze bijdragen daarbij, af. Wees blij met het feit dat iemand scheidsrechter wil zijn en tijd aan jouw team besteedt, wees blij met alles wat geregeld wordt rondom de wedstrijden en dat je programma klaar staat, wees blij met diegenen die jouw training verzorgt, wees blij met de mensen die aan je gaan vragen wat je volgend seizoen wil gaan doen, wees blij dat je contributie mag betalen, omdat dit betekent dat er een vereniging is, waar jij je sport kan beoefenen.

De focus op het plezier leggen, zal vast en zeker tot goede resultaten leiden, omdat iedereen dan met plezier aan het sporten is en die doe je om het zo goed als mogelijk te doen.

 

In het vervolg op de kerstwens daarom deze:

Heb het goed met je teamgenoten, deze tweede speelhelft, en maak er ook verder een plezierig  2020 van!

 

José

copyright vv nederhorst / info: webmaster@vvnederhorst.nl

privacystatement

Shirt sponsoren

Lydi bloemsierkunst
Thermen
Berko Logo-1 nieuw

Bal sponsoren