20191115_203515
20191115_203539
20191115_204407
20191115_203449

Dames 1, versterkt door Rebecca en Sonja uit Dames 2, heeft een pittige tegenstander voor zich. De eerste set is superspannend en gaat constant gelijk op tot een stand van 18-18. Dan komt er een soort kantelpunt waarop Nederhorst de koppies een beetje laat hangen. Ze blijven wel knokken maar moeten zich toch uiteindelijk gewonnen geven met 23-25.

Coach Lisette spreekt de dames moed in en geeft duidelijke instructies over de gaten in het veld bij de tegenstander. En…. Niet onbelangrijk: Op de voorvoeten! Niet achterover hangen dan ben je te laat! Het is bekend, maar ja de leeftijd… de zwaartekracht, allemaal remmende factoren. Maar desalniettemin neemt iedereen de tips ter harte en wordt de tweede set overtuigend gewonnen door Nederhorst met 25-16!

De derde set begint met een achterstand, de dames zijn uit hun spel. Gelukkig loopt de achterstand niet op maar blijft hangen op een 3 a 4 punten. De coach neemt een time-out en roept het team op tot rust. Rust, maar vooral blijven werken! De dames herpakken zich, komen op een gelijkstand en walsen vervolgens over Forza heen, De set eindigt weer in een overwinning met 25-16.

Ook de 4e set start met een achterstand, kennelijk komen we wat moeizaam op gang. Maar eenmaal op een gelijkstand gaan de neuzen weer de lucht in, komt de lol terug in het spel en loopt het als een trein. Er wordt keihard geknokt en goed samengespeeld. De gaten van de tegenstander, zoals ingegeven door de coach, worden goed benut. Met name Sonja scoort achter elkaar met keiharde smashes rechtdoor in de hoek en tussendoor een prikballetje in het midden. Rebecca staat haar mannetje op midvoor met een stevig blok! De set wordt weer ruimschoots gewonnen met 25-15. Veel dank aan de super goede bijdrage van Rebecca en Sonja!

Een borrel en bitterballen zijn dik verdiend!