Wedstrijdzaken

WEDSTRIJDZAKEN

Beste volleyballers,

Indien er wedstrijden verplaatst moeten worden, kan er contact worden opgenomen met Remko van 't Klooster. Alle wedstrijden staan via een strak schema gepland en reeds gehuurde zaalhuur kan niet meer worden teruggeven. Ook voor niet benutte zaalruimte worden kosten berekend.

Om deze reden heeft VV Nederhorst de regel ingevoerd dat op het moment dat er voor het verplaatsen van wedstrijden additioneel zaalruimte moet worden gehuurd er hiervoor € 50,- voor zal worden berekend aan het team en/of de vereniging die de verplaatsing heeft aangevraagd.

Fluit- en Telschema - 1e helft seizoen 2017/2018

De indelingen voor het fluiten en tellen bij wedstrijden zijn als volgt.

Voor vragen neem je contact op met Remko. Als het jou niet schikt zorg je zelf voor vervanging.

Een overzicht van de nieuwe spelregels voor het seizoen 2017-2018 vind je hier.

Binnen onze vereniging hebben we het volgende extra afgesproken:

• Time-out naast het veld en niet in het veld. Vooraf afspraken hierover maken met de aanvoerders/coach en vragen om commitment. Reden is water in het veld. Ook spelers en waterflessen achter de bank, i.v.m. lekken van water.
  • Treuzelen tijdens time-out. Eerst waarschuwing, daarna gele kaart -> opslag naar de andere kant en punt.
  • Wisselen. Zoals gezegd mag er dus 6 keer worden gewisseld. Een speler mag vaker wisselen mits deze speler eerst gewisseld heeft met diegene die eruit is gegaan. Op het wedstrijd formulier moet dit worden vermeld. In de bijlage heb ik een foto toegevoegd.
  • Schermen. Dit wordt een uitdaging. In de bijlage een plaatje hoe de voorspelers en achterspelers moeten staan en wat fout is.
  • Het geven van tekens: Dit is niet noodzakelijk meer. Om discussie te voorkomen hebben we besloten het wel te doen. Dit ligt aan een ieder of die dat wel of niet doet.

Scheidsrechter worden?

Als vereniging kan je nooit genoeg scheidsrechters hebben.

Heb je interesse om scheidsrechter te worden dan moet je een online toets maken via de website van de nevobo.

Je relatie code kan je terugvinden op je spelers pas die in het bezit is van je coach of je aanvoerder. Je kan deze code ook opvragen bij iemand van het bestuur.

Als je toets hebt gemaakt en je bent geslaagd neem dan even contact op met Remko om de verdere stappen te bespreken.

Dankjewel alvast!!!!