Vervolg introductie

Vreemde vrouw voorzitter vereniging?

Starten met voorstellen dus!

Mijn naam is José Neering, moeder van twee kinderen die al ruimschoots op zichzelf wonen.

Ik woon sinds enkele maanden in dit fraaie dorp, specifiek in Overmeer en kom vanuit Abcoude overgewaaid. Daar ben ik destijds opnieuw gaan volleyballen. Eerder startte ik bij Armixtos, nadat ik met mijn handbal carrière gestopt ben.

Ook in Abcoude ben ik destijds bij mijn 1e ledenvergadering in het bestuur terecht gekomen. Ik maakte jarenlang het clubblad, organiseerde diverse evenementen. Al snel kwamen daar andere activiteiten bij, zoals het mede organiseren van het jaarlijks Buiten Volleybal Toernooi Abcoude/Baambrugge. Daar was ik gedurende het 2e lustrum voorzitter van. Ook heb ik de rol van voorzitter van de vereniging en van de Stichting Divisie Volleybal gedurende een aantal jaren op me genomen. Omstandigheden deden dat stoppen. Nu volleybal ik nog met de herenrecreanten in Abcoude en sinds kort dus ook bij de recreanten van Nederhorst den Berg. Een taak in een vereniging op me nemen, leek mij een snelle manier om nieuwe dorpsgenoten te leren kennen. Uit ervaring weet ik dat voorzitters lastig te vinden zijn, zo rolde ik er immers zelf al eerder in, dus waarom dan mijn kennis ongebruikt laten. Een win-win situatie.

Er is wel een link met Nederhorst. Jacob Scherpenhuysen was destijds trainer bij beide verenigingen. Zelf heb ik training van hem gehad in Abcoude en hebben we als team op trainingsavonden over en weer een aantal wedstrijden gespeeld met een van de damesteams van Nederhorst. Ook gaf Jacob mede training aan het ‘Dreamteam’ waarin mijn beide kinderen speelden. In Nederhorst den Berg hebben destijds een tijdlang ook 4 Abcouder heren gespeeld. Één van hen, Niek, heb ik afgelopen jaar begeleid bij zijn afstudeerscriptie, waarin hij ook onderzoek heeft gedaan bij V.V. Nederhorst den Berg.

Er is een bijzonder breed en actief bestuur in deze vereniging met een positieve uitstraling. Ieder heeft oude en nieuwe taken en bewandelt of zoekt een goed pad om die taken uit te voeren.

Omdat ik nieuw ben en bestuur, spelers en speelsters mij nog onbekend zijn, wil ik vanuit de rol van voorzitter een luisterend oor bieden, inhoudelijk sparringpartner zijn en toezien op ‘formele procedures’. Voor bestuur en leden die daar behoefte aan hebben.

Ik start in deze rol als ‘interim’ gedurende seizoen 2018/2019. Zo kan, mochten we een mismatch blijken, er eenvoudig overdracht plaatsvinden. Hebben we de klik, dan kan ik een voorzitterstermijn vol maken.

Voor nu: mijn sportieve groet en wellicht tot in de sporthal!

José Neering