Nieuws

Nieuws

13 april 2019

Fan & Fun feest enorm succes


Vanaf ’s morgens vroeg waren de dag-organisatoren in de Sporthal bezig met het versieren van de kantine en het klaarzetten van allerlei bedankjes. De volgende sloot zich aan met emmers vol bloemen. Ondertussen werd de laatste speeldag praktisch voorbereid. De laatste speelronde zou beginnen, bijna alle teams thuis. En als klap op de vuurpijl de kampioenswedstrijd van Heren 1, gevolgd door het feest, waar we allemaal eens mochten shinen.

 

Om 13:00 uur gingen de wedstrijden van start. De tribunes waren behoorlijk gevuld, gelukkig was het buiten enigszins koud en binnen warm en gezellig om te komen kijken.

Ook werden een aantal jeugdwedstrijden uit gespeeld en sommige teams waren al klaar, zoals de DEF, die toernooidagen hebben en de MA1 die in hun sterke poule de laatste wedstrijd al gespeeld had.

 

De jongsten van de dag, de MC2 bezorgde de toeschouwers kippenvel. Vol enthousiasme wist dit team er een hele echte overwinning uit te slepen. Met maar liefst 3-1 wonnen ze van Allvo!

De MC1 deden dat waarschijnlijk ook in hun uitwedstrijd! Dit leuke team wist maar liefst met 4-0 te winnen van Unicornus! En dat in een uitwedstrijd! Het zijn ook knokkertjes hoor!

De MB1 wist uit bij Smashing met 3-1 te winnen, wat knap is in hun sterke poule, nu moesten ze de winst aan Smashing laten, maar ze pakten nog wel een setje terug!

De MA2 speelde ook uit en net zoals MC1 maakte dat geen klap uit, integendeel, ze deelden forse klappen uit en wisten bij Gemini met 4-0 te winnen!

 

De kampioenen, D3, lieten de tegenstanders toe om 1 set af te snoepen, waardoor die tegenstanders helemaal blij waren. Daardoor bleven de dames net niet onder de 1000 tegenpunten, heb ik me laten vertellen.

Dames 2 had de derby tegen Oberon, een lange spannende wedstrijd. Na 25-23 voor de dames, kwam Oberon met 14-25 terug. Om door te stomen met 21-25. De 4e set moest het besluit nemen of Nederhorst nog kon gaan winnen. Op het scherpst van de snede moesten de dames met 26-28 Oberon de winst gunnen.

 

Dames 1 wist uit deze laatste wedstrijd als winnaar tevoorschijn te komen met een 3-1 winst. Heren 2 speelde behoorlijk soepeltjes en snel hun tegenstanders met 4-0 naar huis.  Heren 1 won de wedstrijd en verloor het kampioenschap, een 3-2 overwinning. Hun tegenstander had aan de 1e setwinst genoeg voor het kampioenschap.

 

Ondertussen gingen voorbereidingen door. Perry stookte de BBQ op en in de kantine werden schalen klaargezet met salades, brood, sauzen en kwamen de eerste frieten al door.


Nadat de jeugd al wat te eten mocht pakken werden bedankjes uitgedeeld. Om te beginnen aan Helga en Aranka, die hun driejarige traject: Back to the Future, op deze avond formeel afrondden. Ze hebben initiatieven genomen om de vereniging actief te maken, verandering in te zetten.  Zij zeggen daar later op de avond zelf wat over in een presentatie. Maar wat een inzet hebben zij gehad!

 

Dan verder met: Inge (afscheid TC; stap jij in deze rol?), Renata (coördinatie oud papier ophalen, een belangrijke financiële bijdrage voor de vereniging), Tjeerd (webmaster) die voor ons een nieuwe website ontwikkelde!

 

Alle scheidsrechters:

Angelique, Anne-Marie, Gerjen (die ook bedankt werd voor de coördinatie beachvolleybal-heb jij je al opgegeven??), Jelger, Jesse, Krijn, Leonie, Maarten Gillissen, Maarten Oosterhof, Mark, Michel, Miranda, Niels, Remko, Rick, Tino, Tjeerd, Wessel

 

Alle trainers, waarbij het behalen van het trainersdiploma nog even werd benoemd:

Helga, Maarten, Karlijn, Ine, Nienke, Leon, Ray, Anita, Frank

 

Het Sportcafé (Annet, Perry, Nick) werd bedankt.

 

En natuurlijk ook de bestuursleden: Remko voor al die wedstrijden en scheidsrechters die hij samenbracht, Monique voor al de publiciteit die zij verzorgt, de mailings, Facebook; Simone die de ledenadministratie bijhoudt en vanwege haar bijzondere verjaardag afwezig was; Niels, die over het geld waakt; Sandra die voor de sponsoring zorgt en de aanwezige sponsoren bedankte voor hun bijdragen en hun teamshirtsponsoring. Ook reikte zij de prijzen uit voor de leukste presentatie van shining: twee teams kregen de flessen vol chocolade lekkers: dames 3 en MC2.

 

Shirtsponsoren van dit speelseizoen zijn overigens: Thuizbij kinderopvang (nieuw), TDC Bedrijfswagens; Arens Makelaars en  Berko

Jansen & Jansen samen met Fotostudio 68, zorgden voor onze leuke attentie in het oude jaar.

 

De laatste twee bestuursleden die bedankt werden, waren die van de TC, eigenlijk van de jeugd (Mirjam de ABC-jeugd en Helga de DEF-jeugd) die noodgedwongen zich met de senioren hebben beziggehouden. Nog deze zelfde ochtend werd de nieuwe damesindeling afgetikt.

 

Na al deze dankzegging presenteerden Helga en Aranka “Back to the future, de video”.

En was er voor iedereen voldoende om te eten, dat voortdurend werd aangevuld.

Na de maaltijd had Dames 3 ook nog een filmpje. En zat de sfeer er goed in.

Een leuke afsluiting van een mooi seizoen. Alleen nog de p/d van Heren 1 volgende week.7 februari 2019

Succesvolle afronding trainerscursus


Afgelopen week hebben maar liefst 6 trainers van VV Nederhorst hun trainersdiploma – VT2 –  behaald! Zeer trots zijn wij op deze bevlogen trainers die wekelijks, vaak 2 keer per week, naar de sporthal komen om onze jeugd te trainen. Nu dan ook nog mét diploma op zak! Van harte gefeliciteerd Helga Jansen, Carlijn Schutte, Maarten Jansen, Anita van den Bosch, Leon ten Barge en Ray Verzijden. Deze laatste staat helaas niet op de foto. Hij had zijn proefexamen reeds dermate goed gedaan dat hij zijn diploma al eerder behaald heeft. (topper!)


Daar waar de jeugd zich gelukkig prijst met voldoende goede trainers, zijn we voor de senioren nog op zoek. Heb jij interesse of weet je iemand anders die mogelijk geinteresseerd is, laat het ons weten via communicatie@vvnederhorst.nl
26 januari 2019

Een geweldige start voor nieuwe shirtsponsor VV Nederhorst: Thuiz bij kinderopvang!


Graag stelt Volleybal Vereniging Nederhorst langs deze weg de nieuwe shirtsponsor van MC2 aan u voor: Thuiz bij kinderopvang! Voor velen een goede bekende uit het dorp. Chantal en Paul de Vries dragen de sport een warm hart toe en sponsoren ook de Kidsrun van de Spiegelplasloop op 17 maart a.s. Ze zijn direct betrokken bij de volleybal omdat hun dochter Lizzy meespeelt in het enthousiaste MC2 team.
Op vrijdagavond 25 januari jl. speelden de meiden thuis tegen V.V. Ouderkerk MC1. Onder de bezielende leiding van coaches Femke en Maaike (ook gestoken in een fraaie outfit van Thuiz bij) werd er een geweldige wedstrijd neergezet. De goed gevulde tribune heeft kunnen genieten van een enerverende eerste set die overtuigend werd gewonnen met 25-18. Na een klein dipje in de volgende twee sets, kwamen de gemotiveerde meiden terug en zetten een zeer spannende 4e set neer, met als prachtig eindresultaat een overwinning met 25-22. Tijd voor een vreugdedansje!Het team ondervond veel steun in het aanmoedigingen van hun ‘collega’s’ in het andere C team, MC1. Hieruit blijkt wel weer dat volleybal niet alleen een teamsport is maar ook een echte verenigingssport! Het eerste gelijkspel moest natuurlijk gevierd worden met een bittergarnituur. Het was een mooie start van de sponsorovereenkomst met Thuiz bij!
10 januari 2019

Bezoek Nevobo Volleybalcafé


Samen met José Neering (onze nieuwe voorzitter) ben ik op 10 januari 2019 naar het volleybalcafé geweest.  De uitnodiging hiervoor kwam van de Nevobo. Alle volleybalverenigingen uit onze regio waren hiervoor uitgenodigd.

Zelf had ik geen idee wat mij te wachten stond.

In de kantine van Lovoc, in Loosdrecht, was de bijeenkomst waarbij meerdere verenigingen waren vertegenwoordigd. Onder meer Lovoc (uiteraard), VIF, Oberon, OSO, Keizer Otto, Prima Donna Kaas, Voleem, Gemini en wij natuurlijk vanuit VV Nederhorst natuurlijk.


Op de foto zie je de regio van waaruit de verenigingen waren uitgenodigd.

Zo kwamen we wat feitjes  te weten die ik wel leuk vind om met jullie te delen:

•Alle verenigingen in de regio op de foto hebben gezamenlijk 2125 geregistreerde leden, spelend in de  4e klasse t/m topdivisie.  Dit is exclusief jeugdleden.

•Welke vereniging bestaat het langst? O.S.O. (1946) gevolgd door VIF en PDK Huizen (beide 1951).  NB: Onze vereniging is opgericht in 1962.

•Wat is de jongste vereniging? 1. VV Baldadig (recreantenvereniging Almere, opgericht in 2008), VC Allvo (2002) en Keizer-Otto-Trivolley (2001).

•Welke verenigingen hebben meer mannelijke leden dan vrouwelijke?  O.S.O., Voleem en VV Baldadig.

•Totaal spelen er in de regio 89 competitie teams (48 dames teams en 41 heren teams) , 41 recreantenteams en 2 zitvolleybal teams


Onder het genot van een kopje koffie werden we in teams ingedeeld om  te discussiëren en om kennis te delen over een aantal zaken:  Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Waar wil je gezamenlijk aan werken?


Wat mij persoonlijk interesseerde was hoe omliggende verenigingen dit oppakken en of alle neuzen dezelfde kant op staan.


Wat gaat er goed:

*Oberon: Alle vrijwilligerstaken zijn ingevuld.

*PDK Huizen: Kwaliteit volleybal maatschappelijke betrokkenheid. Jonge leden zijn betrokken bij verenigings- en bestuurstaken.

*VV Nederhorst: Het verwezenlijken van de ambitie meer teams te krijgen, het invullen van taken en beachvolleybal. In het kort hebben we iets over ons “Back to the Future” project verteld.


Wat kan er beter:

*Oberon: Meer gekwalificeerde trainers

*PDK Huizen: Verbinding met scholen i.v.m. de instroom van jeugd, het vervullen van  bestuursfuncties en het behoud van oudere jeugd / jongvolwassenen

*VV Nederhorst: Positionering van de vereniging,  wat te doen met consumentengedrag bij sporters, betrokkenheid van ouders van onze jeugdleden bij het uitvoeren van verenigingstaken.


Waar wil je gezamenlijk aan werken?

De verenigingen in ons groepje willen graag samenwerking met scholen voor het realiseren van volleybal-lessen ter vervanging van de gymles. Dit is noodzakelijk om meer instroom te krijgen van jeugdleden. Graag zou men zien dat er iemand voor de hele regio door de Nevobo of gemeente wordt ingehuurd en/of dat er samenwerking wordt gezocht met een student van de ROC sport.

Ik heb toen verteld dat wij als vereniging dit al jaren doen op de basisscholen in Nederhorst den Berg, met dank aan onze topper Helga Jansen (chapeau) die hier altijd heel veel tijd in steekt. De School Moves Volley trainingen worden elk jaar weer afgesloten met een onderling toernooi. Er komen hierdoor telkens  weer nieuwe jeugdleden bij de vereniging. Waar wij in een klein dorp sterk mee zijn, top!

We spreken over hoe we jeugd vast kunnen houden en ook nog even kort over trainersopleidingen en scheidsrechtercursussen.


Het tweede deel van de avond ging er, onder het genot van een drankje,  een A3 papier rond met een vraag van elke vereniging apart, hulp bij het oplossen van 1 ambitie. Andere verenigingen mochten een oplossing aandragen of een verbeterpunt opschrijven. Elke 2 minuten ging dat vel 1 plaats verder zodat alle verenigingen konden meedenken met een oplossing. Er mocht alleen niet hetzelfde geantwoord worden. Dat was best lastig, niet in de laatste plaats vanwege de doktershandschriften die eerst ontcijferd moesten worden.

De avond werd rond 21.00 uur afgesloten.


Simone van der Meer8 januari 2019

Volleybal vereniging Nederhorst den Berg heeft nieuwe inwoonster als kersverse voorzitter!


Sinds de ledenvergadering afgelopen oktober ’18 is José Neering voorzitter van de Volleybal vereniging Nederhorst den Berg. Een paar maanden daarvoor betrok ze haar woning in het dorp. Een paar vragen aan dit nieuwe gezicht in het dorp:

Hoe is het om als nieuwkomer in Nederhorst den Berg te wonen?

Het is een prachtig dorp met weidse uitzichten, iedereen groet elkaar, er zijn veel actieve burgers want er wordt veel georganiseerd. Er staat veel tegenover het feit dat het wat meer afgelegen is en weinig OV kent. De uitspraak van de koning: “We kunnen samen niet alles, maar wel veel”, wordt hier waar gemaakt. Zie bijvoorbeeld de schaatsbaan!

Zou je nieuwe inwoners willen oproepen om lid te worden bij de volleybal vereniging?

Dat zou ik zeker willen doen, zowel voor jeugdleden als voor senioren. Naast de sportieve inzet, is er ook veel genoeglijkheid en plezier. Vlak voor Kerstmis speelde ik een toernooi, waarbij ik tíjdens de wedstrijden Bingo speelde. Het 2e herenteam had dat bedacht en georganiseerd. Hilarisch! Ja, kom zeker kijken en meetrainen. Kijk daarvoor op de website www.vvnederhorst.nl

Wanneer heb je definitief besloten om voorzitter te willen zijn bij v.v. Nederhorst den Berg?

Nadat ik vooraf dacht niemand te kennen in het dorp, bleken er wel degelijk linken in mijn netwerk te zijn, zo heet dat tegenwoordig hè. Zo noem ik Jacob Scherpenhuysen die was destijds zowel trainer bij S.V.Abcoude/volleybal als V.V. Nederhorst den Berg en heb ik voor Abcoude ooit ‘aangenomen’. Zo iemand in de omgeving geeft een veilig gevoel. Ik heb verder de eerste ledenvergadering afgewacht en ontdekte daar een bijzonder breed en actief bestuur met een positieve houding. Ieder heeft oude en/of nieuwe taken en bewandelt of zoekt een goed pad om die taken uit te voeren. Die ledenvergadering voelde aan als een warm bad. Men stelde zich voor en was nieuwsgierig en geïnteresseerd. Aan het einde van die vergadering heb ik me toen aangemeld en ben ik erin gestapt.

Waar komt je vandaan en waarom heb je de rol van voorzitter op je genomen?

Ik woon sinds enkele maanden in dit fraaie dorp en kom vanuit Abcoude overgewaaid. Origineel ben ik een Amsterdamse. Ook in Abcoude ben ik destijds bij mijn 1e ledenvergadering in het bestuur terecht gekomen. Later heb ik daar de rol van voorzitter van de vereniging en van de Stichting Divisie Volleybal gedurende een aantal jaren op me genomen. Nu volleybal ik nog met de herenrecreanten in Abcoude en sinds dit seizoen dus ook bij de recreanten van Nederhorst den Berg. Een taak in een vereniging op me nemen, leek mij een snelle manier om nieuwe dorpsgenoten te leren kennen. Uit ervaring weet ik dat voorzitters lastig te vinden zijn, zo rolde ik er immers zelf al eerder in, dus waarom dan mijn ervaring ongebruikt laten. Een win-win situatie.

Nieuwjaarswens?

Laat ik hem nog even vasthouden: ‘samen kunnen we veel!’ Actieve leden, mensen, die ondanks hun verschillen samen de schouders onder de vereniging of dorp of evenement willen blijven zetten, maken dit dorp en/of onze vereniging sterk. Dat wens ik, want dat geeft veel bewoners/leden plezier en levensgeluk. Daar kunnen we invloed op hebben. Natuurlijk wens ik ieder verder een gezond jaar toe!

5 januari 2019

Nieuwjaarsreceptie vrijdag 5 januari 2019

Elkaar op verenigingsniveau weer zien, dat kon afgelopen vrijdag 5 januari. Met een schaal oliebollen en een glas bubbels werden leden, ouders van leden en sponsoren welkom geheten. Het was een vrij spontane actie om dit met elkaar te doen en pas bedacht op de laatste trainingsavond tijdens het door heren 2 georganiseerde toernooi.

Het viel daarom verrassend mee dat er ruim 20 leden aanwezig zijn geweest om de jaarstart mee te maken. Het aardige van zo’n bijeenkomst is dat er veel wordt gesproken over onderwerpen die vereniging-breed zijn in plaats van over zojuist gespeelde wedstrijden. Het benoemd zijn van het laatste seizoen van ‘Back to the future’ in mijn korte woordje, bleek een stimulans om onderling nog eens wat onderhuids zittende ideeën te benoemen en om daar actief wat mee te gaan doen.

Ik haalde in mijn woordje ook de uitspraak aan: “We kunnen samen niet alles, maar wel heel veel!”, om met die gedachte de komende maanden ‘Back to the future!’ energiek af te sluiten en op te gaan voor 2020. “Natuurlijk gezond en wel!”


José Neering

17 december 2018

Afsluiting van het volleybaljaar 2018

Dankzij het enthousiasme van Heren 2 ........een King of the Court - toernooi …….... een ludieke bingo en heel veel humor, leverde de laatste training van het jaar (Nieuwjaarsreceptie vrijdag 5 januari 2019

Elkaar op verenigingsniveau weer zien, dat kon afgelopen vrijdag 5 januari. Met een schaal oliebollen en een glas bubbels werden leden, ouders van leden en sponsoren welkom geheten. Het was een vrij spontane actie om dit met elkaar te doen en pas bedacht op de laatste trainingsavond tijdens het door heren 2 georganiseerde toernooi.

voor de ca. 45 deelnemers!) een top afsluiting van 2018 op.

Op maandag 17 december hebben we het volleybaljaar 2018 gezellig afgesloten met jeugd A en alle senioren. De organisatie was volledig in handen van Heren 2, en dat kun je wel aan de mannen overlaten! Wie anders had dit kunnen bedenken: King of the Court in combinatie met een heuse bingo, hilarisch! Er werd sportief gestreden en ondertussen waren de oren gespitst om de getallen die tussendoor getrokken werden te verstaan. Dan gauw een sprintje richting bingobriefje, snel kijken, eventueel strepen en rap het veld weer in. Op het laatst werd het tempo opgevoerd en werd er gevolleybald met pen en briefje in de hand.

Geluk in het spel of niet, aan het einde was er voor iedereen een leuk presentje, gesponsord door Jansen & Jansen en fotostudio ’68,  waarmee we lekker fris het nieuwe jaar in kunnen.

Het toernooi werd feestelijk afgesloten in het sportcafé met een drankje en een bittergarnituur.

Top georganiseerd mannen van Heren 2! We zijn benieuwd wie volgend jaar het stokje overneemt en iets leuks organiseert, de lat is hoog gelegd.

5 oktober 2018

Nieuwe sponsor MA2 Volleybalvereniging Nederhorst

Op vrijdagavond 5 oktober verwelkomde Volleybalvereniging Nederhorst haar nieuwe sponsor: Arens Makelaars. Marco Arens en Michelle Onel sponseren MA2 omdat ze graag lokale verenigingen ondersteunen. Het buurmeisje van de beide makelaars, Emma, speelt in dit enthousiaste en fanatieke volleybalteam.

MA2 speelde deze avond tegen MA1 van Nederhorst dus de tribune was goed gevuld met ouders en de stemming zat er goed in.

Onder de bezielende leiding van aanvoerder Janniek kon het makelaarskoppel genieten van hele  mooie spelmomenten. Een krachtig blok van Dennis, subtiele ballen van Ramon tegen broer Jelle, snoeiharde services van Femke, loepzuivere set-ups van Emma, gave reddingen van Madelief en, last but not least, de knalharde smashes van Marlinde. Er is hard gewerkt, het was een pittig potje handen- en voetenwerk met als motto: gewoon durven.

Na een lastige eerste  set, volgde een tweede en derde set waarin de strijd mooi gelijk op ging. Helaas betaalde zich dat niet uit in winst. Echter het goede spel in de vierde, resulteerde in een mooie gewonnen set. De shirts van Arens Makelaars zijn goed ingewerkt! Op naar de volgende wedstrijd!

Zaterdag 8 september 2018

Goed nieuws!!

Een belangrijk initiatief van ons 'Back to the Future' project is gerealiseerd!

Vol trots presenteert Volleybal Vereniging Nederhorst haar nieuwe website!


http://vvnederhorst.nl


Achter de schermen is er hard gewerkt door Tjeerd, die wij hier dan ook zeer erkentelijk voor zijn. Het resultaat mag er zijn!


De website is interactief en kan alleen met behulp van jullie input actueel blijven. We nodigen iedereen dan ook uit actief bij te dragen om zo de website actueel te houden. Wil je een nieuwe rubriek, een extra pagina of heb je inhoudelijk aan- en of opmerkingen? 

Heb jij nieuws (een leuk wist-je-datje)  of een leuk verhaal over je team laat het ons weten via: communicatie@vvnederhorst.nl


Daarnaast is er een aantal vaste rubrieken die we graag gevuld hebben en actueel willen houden. In toerbeurten zullen we jullie gericht vragen om een bijdrage (b.v. wedstrijdverslagen).


Heb je een nieuw idee of suggestie voor de 'technische kant' van de website? Stuur deze naar: webmaster@vvnederhorst.nl


Neem een kijkje op de nieuwe website en zegt het voort!

Zaterdag 8 september 2018

Seizoensopening

Ieder jaar sluiten we ons seizoen leuk af met elkaar tijdens ons fan en fun feest.

Dit jaar willen we met JOU en ook je FAMILIE het seizoen met elkaar gaan openen.


Dit willen we gaan doen op zondag 23 september.


Om alvast een tipje van de sluier te onthullen willen we jullie laten weten dat dan de JoinVolleybalTour naar Nederhorst komt.


Kijk naar het filmpje op Youtube

en zet snel in je agenda - zondag 23 september - tussen 11.00/15.00 uur - sporthal de Blijk.

Voor jong en oud. Donderdag of vrijdag volgt het gehele programma!


Tot dan!

Shirt sponsoren

Bal sponsoren

copyright vv nederhorst / info: webmaster@vvnederhorst.nl

privacystatement