Wedstrijd Coördinator

Wedstrijd Coördinator

Mijn naam is Remko van 't Klooster, geboren in Nederhorst den Berg en twee jaar vreemd gegaan in Almere. In mijn vrije tijd ben wedstrijdsecretaris en scheidsrechter-coördinator voor VV Nederhorst.

Na een aantal jaar in loondienst te hebben gewerkt ben ik in 2017 als ZZP-er aan het werk gegaan. In mijn huidige functie ben ik werkzaam als Budgetcoach / Schuldhulpverlener.

Sinds begin jaren 90 volleybal ik bij VV Nederhorst. Als speler bij Jongens A en later bij Heren 5. Ik ging in de tussentijd naar Almere waardoor ik een aantal jaren niet heb gevolleybald.

In 2002 ben ik weer begonnen omdat ik verhuisde naar Nederhorst. Heren 2 zocht toen mensen en ben daar gaan volleyballen. Na een aantal jaren ben ik gevraagd om TC Senioren te gaan doen. Ik wist niet wat me te wachten stond, maar snel werd het me duidelijk dat het toch verschillende uitdagingen gaf met vele ups en een aantal downs.

Nadat ik 10 jaar onderdeel ben geweest van de TC ben ik van functie geswitcht naar wedstrijdsecretaris en scheidsrechter- coördinator.

Als wedstrijdsecretaris krijg je input van de TC senioren en TC ABC Jeugd over het aantal teams dat ingeschreven moet worden voor de competitie. Dit moet eind april voor het daaropvolgende seizoen aan de Nevobo worden opgegeven.

Medio juni is de poule indeling bekend en kunnen we inschatten welke thuisrondes we hebben.

Deze kunnen we, samen met de trainingsschema’s, communiceren naar de gemeente om de zaal te huren. Met deze gegevens kan de penningmeester dan een begroting opmaken voor het komende seizoen.

In augustus is het concept wedstrijdprogramma bekend. Voor de senioren het hele seizoen en voor de jeugd t/m december. Zij worden later opnieuw ingedeeld en starten in januari een nieuwe competitie t/m eind van het seizoen.

In de maand augustus probeer ik de thuiswedstrijden zo optimaal mogelijk in te delen. Dat houdt in, zo min mogelijk trainingen verstoren door wedstrijden en zoveel mogelijk teams op de speelavonden plannen. Wie valt bij wie in, hoe zit het met de scheidsrechters.

Begin september is het wedstrijdschema definitief en kan het seizoen beginnen.

In december vindt hetzelfde opnieuw plaats voor de jeugd.

Gedurende het seizoen krijg ik wedstrijdwijzigingen van onze teams en van de teams van de tegenstanders. Bij thuiswedstrijden worden de wedstrijden opnieuw vastgesteld, als we hieraan mee kunnen werken.

Naast de competitie wedstrijden doen een aantal teams mee aan bekerwedstrijden. Deze worden per ronde vastgesteld.

Wanneer de wedstrijdschema’s klaar zijn is het indelen van de officials een taak die, hopelijk, maar 2x per jaar plaats vindt. Naast het indelen van scheidsrechters is er ook een taak om scheidsrechters te werven. Scheidsrechters die op een hoger niveau willen fluiten kunnen een cursus doen om dit certificaat te halen.

Samenwerking tussen de TC’s is van belang om een optimale verdeling tussen de teams te krijgen voor wat betreft het trainings- en wedstrijdschema.