TC DEF Jeugd

TC DEF-Jeugd

Ik ben Helga Jansen. Van de zomer heb ik de mooie leeftijd van 50 jaar bereikt.

Op 13 jaar na woon ik in Nederhorst den Berg. Ik ben in het dagelijks leven fotograaf en gastouder. Ik ben getrouwd met Michel en heb twee kinderen Maaike en Maarten. Michel en Maarten spelen aankomend seizoen allebei in heren 1 en Maaike is eventjes gestopt met volleyballen.

Sinds het seizoen 2011-2012 ben ik trainen aan het geven aan onze jongste jeugd (6 t/m 12 jaar). Zij spelen het Cool Moves Volleybal.

Deze volleybalmethode bestaat uit makkelijk te overbruggen niveaus - die speciaal ontworpen zijn per leeftijd - om zo uiteindelijk op het gewenste niveau te komen. Een hele leuke methode om hierdoor het volleyballen te leren aan kinderen.

Elk jaar de uitdaging om een niveau hoger te komen en zo leuk als dit dan ook (altijd toch) weer lukt!

Helemaal leuk is het als je de kinderen zo rond hun elfde/twaalfde jaar kan laten doorstromen naar de C-jeugd, naar “het echte” volleybal! zoals zij dit dan noemen.

Door het trainen geven ben ik een beetje in de TC-functie gerold. Je bent het baken voor ouders en kinderen binnen onze volleybal vereniging. Ik vind het belangrijk om samen een seizoen in te gaan en te zorgen dat alles veilig en goed verloopt.

Het 'samen doen' is ook een van de pilaren van ons project 'Back to the Future'. Tenslotte is onze volleybal vereniging voor en van ons allemaal en wordt VV Nederhorst door ons allemaal gedragen!