Back to the Future

BACK TO THE FUTURE

Onze stip aan de horizon:

Binnen 3 jaar een betrokken breedtevereniging zijn

met een gezonde verdeling tussen jeugd- en senioren leden

Doel van ons project: om met alle (jeugd)leden en ouders te gaan werken aan “het verenigen”

van de vereniging oftewel hoe kunnen wij met z’n allen de vereniging dragen, hoe betrokken zijn

wij bij VV Nederhorst.

Help jij mee!

laatste update 5 maart 2018

Ben je bekend met dit project van onze vereniging? Even een “opfrismomentje”: in het seizoen 2016/2017 is het bestuur gestart met het project Back to the Future om er onder meer voor te zorgen dat de (jeugd)leden en ouders meer betrokken worden bij de vereniging. De focus van het bestuur moet namelijk liggen op besturen en laten we niet vergeten dat het vrijwilligerswerk is. Per afdeling (senioren / ABC / DEF) zijn er talent scouts (senioren: Janny & Renata, ABC: Annet, Saskia en Sonja, DEF: Sandra & Chantal) gestart met het inventariseren van wat leden en ouders kunnen betekenen voor de club: aan de ene kant voor structurele functies en aan de andere kant het helpen bij incidentele activiteiten in het kader van “vele handen maken licht werk”. Door middel van interviews en via de mail is dit gedaan. Onze conclusie is dat er veel mensen incidenteel willen helpen met het organiseren van leuke en gezellige activiteiten en dat is positief! Daarnaast zijn er mensen die structureel iets voor de club willen gaan doen.

Hoe nu verder? Het bestuur gaat de mensen, dit seizoen nog, benaderen die hebben aangegeven structureel iets te kunnen betekenen voor onze vereniging. Wat betreft de incidentele activiteiten: Op korte termijn hebben we het organiseren van de koningsspelen voor alle basisscholen en natuurlijk ons Fan & Fun Feest waarbij we een beroep doen op de mensen die hebben aangegeven bij incidentele activiteiten te willen helpen. Als het seizoen 2018/2019 gaat starten zal het bestuur ervoor zorgen dat er een activiteitenkalender klaar staat en nodigen we de mensen van de senioren, ABC en DEF uit om gezamenlijk per activiteit iets leuks neer te zetten. Uiteraard gaat het bestuur dit proces begeleiden. Gaat het al bij je kriebelen? Op deze manier willen we een solide basis neer zetten voor een gezonde en gezellige toekomst bij onze Volleybalvereniging. Bedankt voor je support en ... mocht je nog niet gereageerd hebben, aarzel niet en stuur je reactie alsnog. Back to the Future: the future is NOW!

Janny, Renata, Annet, Saskia, Sonja, Sandra, Chantal, Aranka & Helga

Lopende ideeen seizoen 2017-2018

•Zaken die niet op bestuurlijk niveau gedaan hoeven te worden, worden bij een team neergelegd en zij moeten het, bijvoorbeeld voor een bepaald seizoen regelen. (Gerjen)

Het “aanspreekpunten plan” is van kracht geworden bij de a t/m f jeugd. In februari eens feedback gaan vragen bij betrokkenen hoe eea verloopt.

•Ouders ook iets laten doen binnen vereniging (Simone)

Hebben zich ouders aangemeld voor oud papier lopen en daarnaast gaan ouders van de jeugd zelf tellen!- hier is Renata heel druk mee. Helga heeft contact gehad met Renata en gezegd dat als wij iets kunnen doen we het graag horen van haar.

•Delen van wel en wee binnen de teams (Sonja) Had aangegeven via facebook maar eens kijken hoe we neusbrief kunnen laten vullen via de teams. En bijvoorbeeld het jeugdspeler van de maand gaan doen (Mirjam). En wellicht nieuwe leden snel voorstellen?

•Contactpersoon nieuwe leden aanstellen om het aanmelden zo makkelijk mogelijk te maken (Sonja)

Via aanspreekpunt gaan regelen? Informatie boekje (Helga) nieuwe leden opzetten - boekje is klaar nu gaan regelen dat deze verspreid gaat worden.

Nog op te zetten ideeen:

•Andere opzet BVB (H2/Sonja/Sandra/Leon)

Wordt onderzocht

•Een jeugdbestuur bestaand uit jeugdleden met eigen visie/sluiten aan bij overleg bestuur (Renata)

Misschien dat we deze kunnen meenemen bij het talentscouting????

•Momenten creëren om feedback aan elkaar te geven. Positief coachen als speerpunt (Chantal/Maaike)

made by Romy Coers

Afgesloten ideeen:

•Afsluiting jaar op de laatste training met bitterballen!via aanspreekpunten gaan regelen!

•Glow in the Dark gehad weekend van 25/26 november

•Inlooptraining 6 november gehad

•Flyer rond laten brengen via Dunnebier – week van 30 oktober 2017

•Activiteiten organiseren voor de DEF jeugd (Mirjam) - Kampeerweekend! Wordt herhaald in 2018

•Draag volleybal uit als coole sport. Betrek daarbij de hele gemeente Wijdemeren

Wordt dan geen jeugdinterland maar wel Provinciale Kampioenschappen School Moves

•Aanmelden voor jeugdactiviteiten programma (Martine) - Gewoon gedaan en 1 kind vanuit Loosdrecht op af gekomen.

•Gedragsregels opgezet (Femke)

Zijn op A5 geprint en geplastificeerd. Zitten in de tassen van de jeugd. Nu nog publiceren op de website / op hangen bij de tribune (printjes